Ημέρα Αθλητισμού 2014

Γράφτηκε από τον/την Κοκκινίδης Ιωάννης

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ Γ.Ε.Λ. ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού καθιερώθηκε, φέτος για πρώτη φορά, η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου».

Για τη φετινή σχολική χρονιά ο θεματικός άξονας ήταν

«Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού σε όλα τα σχολεία της χώρας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Στα πλαίσια της Ημέρας, στο Γ.Ε.Λ. Βελβεντού πραγματοποιήθηκαν ενδοσχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδείας, σε αθλήματα που επέλεξε ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από εισήγηση του Εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του σχολείου, Χατζήνα Κωνσταντίνου. Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014, καθώς την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου ο καιρός δεν επέτρεψε την υλοποίηση των Αγώνων.

Συγκεκριμένα στον αύλειο χώρο του σχολείου διεξήχθησαν αγώνες μπάσκετ και βόλλευ μεταξύ των τμημάτων των τριών τάξεων του Λυκείου. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες κοριτσιών και αγοριών. Νικητές αναδείχτηκαν οι μαθητές της Γ' τάξης. Ταυτόχρονα διεξήχθη αγώνας ανώμαλου δρόμου 2 χιλιομέτρων μεταξύ των μαθητών όλων των τάξεων. Νικητής αναδείχτηκε ο Κλίτη Κοριτάρι, μαθητής της Β' Τάξης.