Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2011

Γράφτηκε από τον/την Κοκκινίδης Ιωάννης

Φωτογραφίες από τη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και των χορευτικών την ημέρα των παρελάσεων.

28η Οκτωβρίου 2011

Το Γενικό Λύκειο Παρουσιάζει το μονόπρακτο Του Μπέρτολτ Μπρέχτ «Ο Σπιούνος»

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):

Έλλη Γκουλιώτη, Δήμητρα Κατλιάκα, Δημήτρης Κόλλιας, Μαρία Κουτσιούκη, Κατερίνα Ντογκάνα, Μαρία Σαμαρά, Φωτεινή Σταμάτη

Μουσική Σύνθεση : Μανώλης Χατζημανώλης

«Για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου επιλέξαμε να δραματοποιήσουμε το έργο του Brecht ?Ο Σπιούνος?. Μας δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά να γνωρίσουμε το κείμενο ενός πολύ μεγάλου συγγραφέα. Αντιληφθήκαμε μια μεγάλη αλήθεια, ότι δηλαδή στα απολυταρχικά καθεστώτα μεταξύ των ανθρώπων κυριαρχεί ο φόβος, η καχυποψία και λείπει η εμπιστοσύνη, η ελευθερία έκφρασης και η δυνατότητα να ζήσουν οι άνθρωποι όπως επιθυμούν. Αγαθά που τα προσφέρει ? εξασφαλίζει μόνο η δημοκρατία?.»

Δήμητρα Κατλιάκα

« ?.βέβαια ήταν ένα έργο μικρής διάρκειας, ταιριαστό και κατάλληλο για τη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, όμως εμείς κερδίσαμε πολλά. Τι να πρωτοπώ? γίναμε μια ομάδα, μια παρέα, διδαχτήκαμε τη συνεργασία, την επικοινωνία και τις αμοιβαίες υποχωρήσεις?.»

Ε. Γ. μαθήτρια Β΄Λυκείου

«?Το κυρίαρχο συναίσθημά μου μετά το θέατρο ήταν η ανακούφιση και η χαρά ? καταφέραμε να παρουσιάσουμε μια πολύ καλή παράσταση.»

Μαρία Σαμαρά

«?κι όμως την τελευταία μέρα κάτι είχε αλλάξει, τα λόγια έβγαιναν απ? το στόμα μου χωρίς κάν να τα σκεφτώ?. όλα ήταν καλά, το θέατρο είχε επιτυχία ?.»

Δημήτρης Κόλλιας

«?Μου άρεσε πολύ που συνεργαστήκαμε όλοι?»

Μαρία Κουτσιούκη

«?Με τη συμμετοχή μου στο θεατρικό ?ο σπιούνος? είχα τη δυνατότητα νάρθω πιο κοντά με τους συμμαθητές μου, να γνωρίσω μια άλλη εποχή, τις συνθήκες, τα μέτρα που επιβάλλονταν και τις καθημερινές δραστηριότητες των νέων της χιτλερικής νεολαίας?»

Φωτεινή Σταμάτη

Κατηγορία: