Το σκάμε και γελάμε ? Laugh Out Loud!

Γράφτηκε από τον/την Κοκκινίδης Ιωάννης

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α2 ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ: Το σκάμε και γελάμε!

Τα ανέκδοτα αποτελούν τρόπο έκφρασης πολιτισμικών χαρακτηριστικών λαών, κοινοτήτων ανθρώπων, ηλικιακών ομάδων. Με αυτήν την εργασία προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τον διαφορετικό τρόπο έκφρασης μέσα από τα ανέκδοτα που πρόβαλλε η κάθε ομάδα που συμμετείχε στο πρόγραμμα. Αναδείξαμε επίσης τον διαφορετικό τρόπο χρήσης λέξεων-εκφράσεων της κάθε ομάδας. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με άλλους συμμαθητές τους από σχολείο του εξωτερικού, γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν ιδέες, απόψεις και πληροφορίες για το σχολείο και την καθημερινότητά τους, διηγήθηκαν και κατέγραψαν ανέκδοτα, επέλεξαν τα καλύτερα από αυτά, δημιούργησαν σκετς, τα επεξεργάστηκαν εικαστικά και μουσικά, τα παρουσίασαν και ανάρτησαν τη δουλειά τους στο διαδίκτυο.

Το έργο αυτό, "Το σκάμε και γελάμε!", ξεκίνησε σαν μια απλή ερευνητική εργασία με θέμα τα ανέκδοτα και στη συνέχεια αποφασίστηκε ομόφωνα από τους μαθητές να διευρυνθούν οι δράσεις του συγκεκριμένου project και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Έτσι, μέσω της πλατφόρμας του eTwinning αναζητήθηκαν εταίροι. Στην πρότασή μας ανταποκρίθηκε μια ομάδα εννέα μαθητών από τη Σλοβακία με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Gabriela K?vesiov? η οποία ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί μαζί μας για την ολοκλήρωση του έργου. Το πρόγραμμα αλλάζει όνομα και γίνεται "Laugh Out Loud!".

Το "Laugh Out Loud!" κέρδισε την εθνική ετικέτα ποιότητας της χώρας μας ύστερα από αίτηση του Κοκκινίδη Ιωάννη και την εθνική ετικέτα ποιότητας της Σλοβακίας ύστερα από αίτηση της συναδέλφου Gabriela K?vesiov?. Ως εκ τούτου, το "Laugh Out Loud!" κέρδισε και την Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας και όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές βραβεύτηκαν με την Μαθητική Ετικέτα Ποιότητας.

Επίσης σύμφωνα με το newsletter Μαΐου 2015 του eTwinning το "Laugh Out Loud!" αναδείχθηκε ως το έργο με την καλύτερη ετικέτα ποιότητας του συγκεκριμένου μήνα.

Μαθητές που συμμετείχαν

Παπασπανός Μάρκος, Ρήγας Θωμάς, Σκούμπα Ελένη, Σταμλόγλου Ιωάννης, Στεργιόπουλος Ιωάννης, Στεργιόπουλος Μάρκος, Στεργιοπούλου Αικατερίνη, Συρόπουλος Αθανάσιος, Ταϊγανίδου Κυριακή, Τσίκας Θεόδωρος, Τσιτσιμίκλη Αικατερίνη, Χάνι Γκρισέλντα, Χάνι Ρετζιάν, Χατζηνικολάου Μάρκος και Χρήστου Ιωάννα

Μπορείται να δείτε την όλη προσπάθεια και τη δουλειά των μαθητών μας στους παρακάτω συνδέσμους και συνημμένα αρχεία.

Το προφίλ του «Laugh Out Loud!» στο eTwinning:

http://www.etwinning.net/en/pub/profile.cfm?f=2&l=en&n=108226

 Η ιστοσελίδα του «Laugh Out Loud!» στο TwinSpace:

http://twinspace.etwinning.net/2135/home

 Το Blog του «Laugh Out Loud!» που δημιούργησαν οι μαθητές στο Blogger της Google:

http://thelolteam.blogspot.gr/

 Η ιστοσελίδα με την παρουσίαση της Δραστηριότητας σε Prezi:

https://prezi.com/xt2kpqtfr2ny/presentation/

Το newsletter Μαϊου 2015 του eTwinning που βραβεύει το έργο με την Ετικέτα Ποιότητας του Μήνα:

http://newsletter.etwinning.net/el/pub/2015/etnl_052015.htm


Κατηγορία: