Ημέρα Αθλητισμού 2015

Γράφτηκε από τον/την Κοκκινίδης Ιωάννης

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2015 ΣΤΟ Γ.Ε.Λ. ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ? όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Την ημέρα αυτή γίνεται επίσης η «εθιμική» έναρξη των Σχολικών Αγώνων (Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου). Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες - επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα - εκδηλώσεις.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα». Για το σχολικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η 5η Οκτωβρίου 2015.

Στα πλαίσια της Ημέρας, στο Γ.Ε.Λ. Βελβεντού πραγματοποιήθηκαν ενδοσχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδείας, σε αθλήματα που επέλεξε ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από εισήγηση του Εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του σχολείου, Χατζήνα Κωνσταντίνου. Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015.

Συγκεκριμένα στον αύλειο χώρο του σχολείου διεξήχθησαν αγώνες μπάσκετ και βόλλευ μεταξύ των τμημάτων των τριών τάξεων του Λυκείου. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες κοριτσιών και αγοριών. Νικητές αναδείχτηκαν οι μαθητές της Γ' τάξης. Ταυτόχρονα διεξήχθη αγώνας ανώμαλου δρόμου 2 χιλιομέτρων μεταξύ των μαθητών όλων των τάξεων. Νικητής αναδείχτηκε ο Κλίτη Κοριτάρι, μαθητής της Γ' Τάξης.

Κατηγορία: