Εκδήλωση για τους απόφοιτους 2013-2014

Γράφτηκε από τον/την Κοκκινίδης Ιωάννης

Στην εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων που οργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου και ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού (Δ.Κ. Βελβεντού) στις 30 Δεκεμβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού.

Οι μαθητές μας/τα παιδιά μας, απόφοιτοι του περασμένου Ιουνίου 2014, που τιμούμε σήμερα, έφτασαν στο Λύκειο έχοντας στο σακκίδιό τους τον τόπο μας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τη νοικοκυροσύνη, το ήθος, τις σχέσεις των ανθρώπων.

Μεγάλωσαν σε μια «κλειστή» κοινωνία ? με τα θετικά και τα αρνητικά των κλειστών κοινωνιών ? που οι άνθρωποί της, νοικοκυραίοι στο χωράφι, στο γλέντι, στην οικογένεια, στηρίζουν και υποστηρίζουν τη μόρφωση των παιδιών τους. Μεγάλωσαν στον Παιδικό Σταθμό, στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και παράλληλα μεγάλωσαν μυούμενοι στη ζωγραφική, στο χορό, στο τραγούδι, στη μουσική, στο θέατρο, στα τμήματα και τις δραστηριότητες του Μορφωτικού Ομίλου. Μεγάλωσαν στην Παιδική-Εφηβική Αγροτική Βιβλιοθήκη, που μέσα από ιδιαίτερους και πρωτοπόρους δρόμους δουλειάς έμαθαν να εκφράζονται ελεύθερα, να γίνουν καλοί και κριτικοί αναγνώστες μα και καλοί ακροατές, γνώρισαν και μυήθηκαν στο χώρο της τέχνης: του γραπτού, του εικαστικού, του μουσικού λόγου. Έτρεξαν, αθλήθηκαν, έμαθαν να ισορροπούν σώμα και νου, να συμμετέχουν και να δοκιμάζονται σε αθλητικές συναντήσεις μέσα από τις δραστηριότητες του Αθλητικού Συλλόγου.

Τα παιδιά μας, έφηβοι πιά, φτάνουν στο Λύκειο με το σακκίδιό τους, σχεδόν, γεμάτο και σ? αυτό προσθέτουμε ? κτίζουμε μέχρι την αποφοίτησή τους.

Ανέλαβα τη διεύθυνση του Λυκείου τον Αύγουστο του 2011. Η καλή λειτουργία του σχολείου που προσπαθούμε να τηρήσουμε ακολουθεί κι οφείλεται στο νοιάξιμο για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας, στον Αντώνη (Διηνή) που, δυστυχώς, δεν είναι ανάμεσά μας. Ο Αντώνης φρόντισε να έρθουν και να μείνουν στο σχολείο μας οι συνάδελφοι που μέχρι σήμερα αποτελούν το βασικό κορμό των διδασκόντων που προσφέρουν στο σχολείο και στον τόπο. Οι συνάδελφοι εκείνοι κι όσοι ακολούθησαν στηρίζουμε το σχολείο, προσπαθούμε να αναδείξουμε όσα τα παιδιά μας φέρουν στο σακκίδιό τους.

Στον αγώνα, την αγωνία μας οι γονείς μας συνδράμουν και τους ευχαριστούμε πολύ γι? αυτό.

Στο χτίσιμο της προσωπικότητας των παιδιών μας μαγιά καθοριστική: ο χώρος που βρισκόμαστε ? το Πνευματικό Κέντρο ? ευχόμαστε συνεχώς βελτιούμενος, το Αθλητικό Κέντρο, ευχόμαστε συνεχώς πιο φροντισμένο και η Παιδική ? Εφηβική βιβλιοθήκη, που λείπει στα παιδιά μας και ζητούμε να ανοίξει και να τα στηρίξει με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της στο δρόμο για την ενηλικίωσή τους.

Στα παιδιά μας, που τιμούμε σήμερα, εύχομαι με την ψυχή και το νου τους να διεκδικούν τα όνειρά τους.

Ευχαριστούμε τους ομογενείς: Β. Γκιούρο, Γ. Καραβαγγέλα και Γ. Κλίγγο για τη δωρεά τους στους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μαθητές μας. Η προσφορά τους μας τιμά.

Το ξαφνικό κι αναπάντεχο φευγιό του Αντώνη μας, ο λόγος της ομιλίας μου.

Το βιντεάκι που ακολουθεί αφιερώνεται από τους δασκάλους τους, στους απόφοιτους 2013-2014.

Σας ευχαριστώ.

Άρτεμις Σερδάκη

Γενικό Λύκειο Βελβεντού

Κατηγορία: