Νεότερη Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία

Γράφτηκε από τον/την Κοκκινίδης Ιωάννης

Νεότερη Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία.

Πού μπορεί να μας οδηγήσει η περιπλάνησή μας στα μαγικά και μυστηριώδη μονοπάτια της Λογοτεχνίας; Τι μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για τη δημιουργία μιας πρωτότυπης εργασίας; Μια λέξη, μια σελίδα ενός βιβλίου, ο ήχος ενός τραγουδιού, η εικόνα μιας κινηματογραφικής ταινίας και το ταξίδι αρχίζει.

Επιθυμία μας - που γεννήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Νεότερη Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία» - ήταν να γνωρίσουμε τον πολιτισμό, αλλά και να ?ρθουμε στους λαούς της ευρύτερης Ευρωπαϊκής οικογένειας, μέλη της οποίας είμαστε και εμείς. Στην πορεία όμως ανακαλύψαμε ότι το ταξίδι αυτό μας οδηγούσε στον γείτονα (Βαλκάνια) και τελικά στον ίδιο μας τον εαυτό.

Έτσι αποφασίσαμε να δραματοποιήσουμε το «Παλάτι των Ονείρων» του Ισ. Κανταρέ. Στην πορεία όμως η παρακολούθηση της ταινίας «1984» του Ορ. Όργουελ και η ανάγνωση του ομώνυμου βιβλίου, η ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη μας Π. Βούλγαρη, του οποίου η ταινία «Πέτρινα Χρόνια» μας συγκίνησε πάρα πολύ μας οδήγησε σε νέας ατραπούς. Καταλήξαμε στη σύνθεση όλων αυτών που άγγιξαν την ψυχή μας. Και τα δέσαμε μεταξύ τους με δικά μας κείμενα που μιλούν για παιχνίδια εξουσίας, για την αγάπη και τα όνειρα.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια

Τζέλλα Βασιλική

Ομάδα

Γκουλιώτη Έλλη

Καραβαγγέλα Θεανώ

Κατλιάκα Δήμητρα

Κουτσιούκη Μαρία

Κωστοπούλου Ιωάννα

Μανώλα Ελένη

Πιτσιάβα Νεκταρία

Σταμάτη Φωτεινή

Στεργιοπούλου Αικατερίνη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Πιτροπάκη Μαρία-Φωτεινή για συμμετοχή της στο πρόγραμμά μας.