Αρχική

Γράφτηκε από τον/την Κοκκινίδης Ιωάννης

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019 ξεκινούν από την Παρασκευή, 21-6-2019 και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 15-7-2019. Πιο αναλυτικά:

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21-6-2019 και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Το ίδιο ισχύει και για όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν Μ.Δ. με το 10% (δικαιούνται όσοι/ες είχαν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ το 2017 ή το 2018).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό:

- θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

- μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.it.minedu.gov.gr) θα μπορούν να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίησηως και την Δευτέρα 15-7-2019. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στην 1η σελίδα), καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Tο οριστικοποιημένο Μ.Δ. μπορούν οι μαθητές να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ..

Προσοχή! Η προθεσμία είναι αποκλειστική.

Πληροφορίες: στο γραφείο του Γενικού Λυκείου Βελβεντού τηλ.: 2464031480

Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε τη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις για το 2019.

Ειδικά για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων 2019 μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στον σύνδεσμο:

Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων 2019

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2019

Κατηγορία: